1 ks | Mražený špenát ochucený | |
2 ks | Cibule | |
30 g | Máslo | |
1 l | Vývar | |
150 ml | Smetana 12 % | |
Chleba | ||
Pepř | ||
Sůl |
1 | Špenát necháme částečně rozmrazit (cca 2 hodiny před vařením vyndat z mrazáku). |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém opečeme na kostičky nakrájenu cibulku dozlatova a přidáme špenát. |
3 | Za občasného míchání necháme špenát dobře prohřát, dosolíme, dopepříme. |
4 | Poté zalijeme vývarem, nebo vodou s Masoxem, dobře promícháme a přidáme smetanu, vaříme 15 min. |
5 | Na pánvi mezitím necháme zpěnit trochu másla, přidáme na kostičky nakrájený chleba a děláme chlebové krutony. |
6 | Polévku dochutíme a rozmixujeme na hladký krém, podáváme s krutony. |