chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Išelské cukroví
0.0
0 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
21. 12. 2023
Ingredience

Těsto:
420 gHladká mouka
280 gMáslo
140 gMoučkový cukr
80 gMleté vlašské ořechy
50 gKakao
1 ksVejce
1/4 lžičkySkořice

Na ozdobení:
Čokoláda
Celé vlašské ořechy nebo mandle

Krém:
170 gBílá čokoláda na vaření
170 gMáslo
100 gNutella
1 lžíceVaječný likér
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 70
2 hodiny

Postup

Těsto:
1
Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, mletými ořechy a skořicí.
2
Přidáme máslo o pokojové teplotě a vejce. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto.
3
Hotové těsto zabalíme do potravunářské folie a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
4
Z těsta vyválíme asi 3 milimetry silný plát a vykrajujeme kolečka. Vykrojená kolečka skládáme na plech s pečicím papírem.
5
Pečeme na 170°C asi 10 minut.
Krém:
1
Rozpuštěnou čokoládu necháme lehce vychladnout a ještě tekutou ji vyšleháme s máslem o pokojové teplotě, likérem a nutelou.
Slepení a zdobení:
1
Upečená kolečka k sobě slepujeme krémem, až krém ztuhne slepená kolečka namáčíme v čokoládě a zdobíme vlašským ořechem nebo mandlí.
2
Kolečka můžeme péct 3 týdny dopředu a slepit krémem maximálně týden dopředu. Po slepení uchováváme v chladu.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte