Budeme potřebovat: | ||
540 g | Hladká mouka | |
370 g | Máslo | |
180 g | Cukr moučka | |
90 g | Mandle loupané | |
20 g | Vanilkový cukr | |
2 ks | Žloutek | |
1/4 lžičky | Mletá skořice |
Těsto: | |
1 | Mandle rozmixujeme s trochou mouky. |
2 | Hladkou mouku smícháme s rozmixovanými mandlemi, moučkovým a vanilkovým cukrem a skořicí. |
3 | Poté přidáme máslo o pokojové teplotě nakrájené na malé kousky a lehce prohněteme (jako když děláme drobenku). |
4 | Nakonec přidáme žloutky a rukou vypracujeme hladké těsto. |
5 | Těsto zabalené v potravinářské fólii necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. |
Pečení: | |
1 | Vychlazené těsto na pomoučněném válu rozválíme na asi půl centimetru silný plát. |
2 | Vykrájené tvary pečeme na 160 °C asi 10 minut. Cukroví by po vyndání z trouby nemělo být nazlátlé a mělo by být stále trochu měkké. |
Poznámka: | |
1 | Z uvedenho množství budeme mít po slepení asi 80 kusů cukroví. |