chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Apple pie - jablečný koláč
0.0
0 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
26. 11. 2020
Ingredience

Těsto:
500 gHladká mouka
360 gMěkké máslo
120 gCukr krystal
60 mlVoda
1 ksŽloutek
1/2 lžíčkyJedlá soda
Špetka soli

Náplň:
8 ksVelká jablka
150 gCukr krystal
2 lžíceHladká mouka
3 lžičkySkořice
1/4 lžičkyMuškátový oříšek
Šťáva z půlky citronu

Na potření:
1 ksBílek
1 lžíceCukr krystal
1 lžičkaVoda
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 12
160 minut

Postup

Těsto:
1
Máslo utřeme s cukrem, žloutkem a vodou. Poté přidáme mouku, jedlou sodu a špetku soli. Těsto propracováváme dokud není hladké a nelepí.
2
Z těsta vytvoříme bochánek, zabalíme jej do potravinářské folie a necháme minimálně 60 minut v lednici.
Náplň:
1
Než si těsto odpočine, připravíme náplň. Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
2
Nakrájená jablka smícháme s cukrem, moukou, skořicí, muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Důkladně promícháme.
Dokončení:
1
Z vychladlého těsta odebereme 340 g těsta (tuto část použijeme na pokrytí koláče).
2
Z větší části těsta na pomoučněném válu vyválíme kulatý plát o průměru větším než je průměr formy. Já jsem použita formu o průměru 31 cm, plát měl průměr 42 cm.
3
Vyválené těsto opatrně přeneseme do formy s pečicím papírem. Pokud těsto přesahuje hrany formy, přehneme okraje těsta směrem dovnitř.
4
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme jablečnou náplň.
5
Z menší části těsta na pomoučněném válu vyválíme plát o průměru Vaší formy.
6
Plát rozkrojíme na dvě stejné poloviny a obě části rozkrájíme na 5 stejně širokých proužků.
7
Proužky skládáme na koláč tak aby vznikla mřížka (návod na skládání naleznete zde: https://youtu.be/KbyahTnzbKA?t=203).
8
Nakonec koláč potřeme bílkem smíchaným s vodou a cukrem.
9
Pečeme dozlatova 50 - 60 minut na 180 °C.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte