chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Jablečný závin s ořechy
4.3
4 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
21. 11. 2020
Ingredience

Těsto:
560 gHladká mouka
200 gMáslo
50 gCukr krystal
20 gVanilkový cukr
50 mlVoda
2 ksVejce
Špetka soli

Náplň:
800 gOčištěná jablka
100 gVlašské ořechy
40 gMáslo
12 lžicCukr krystal
10 lžicStrouhanka
6 lžičekSkořice

Na pomazání:
Žloutek
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 2
60 minut

Postup

Těsto:
1
Vejce utřeme s cukrem, měkkým máslem a vodou. Poté přidáme mouku, špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
2
Pokud je těsto moc tuhé, můžeme přidat vodu. Pokud je moc řídké, přisypeme mouku. Těsto propracováváme dokud není hladké a nelepí.
3
Z těsta vytvoříme bochánek, zabalíme jej do potravinářské folie a necháme 30-60 minut v lednici.
Náplň:
1
Než si těsto odpočne, připravíme náplň. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, cukr, skořici a nahrubo namleté vlašské ořechy. Promícháme a dáme stranou.
2
Jablka nahrubo nastrouháme.
Dokončení:
1
Odležené těsto rozdělíme na dvě nebo tři části (dle potřeby). Z každé vyválíme co nejtenčí obdélníkový plát.
2
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme směs z pánve a na ni navrstvíme lehce vyždímaná jablka.
3
Z levé i pravé strany přehneme kousek těsta přes náplň a odspoda zavineme.
4
Závin opatrně přeneseme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.
5
Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C dozlatova.
Poznámka:
1
Z tohoto množství budeme mít 2 velké nebo 3 menší záviny.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte