Maso: | ||
500 g | Hovězí mleté maso | |
2 vrchovaté lžičky | Soli | |
2 lžičky | Sušené petrželky | |
1/2 lžičky | Pepře | |
Burger: | ||
4 ks | Žemle | |
100 g | Slaniny | |
100 g | Taveného plátkového sýra | |
Kyselé okurky | ||
Ledový salát | ||
Tatarská omáčka |
Burger: | |
1 | Do mletého masa přidáme sůl, pepř, petrželku a dobře promícháme. Ochucené maso rozdělíme na 4 kusy a vytvarujeme placky o tloušťce 2-3 cm. |
2 | Každou placku zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny. |
3 | Opékáme na rozpáleném grilu, nebo na pánvi z obou stran dozlatova. |
4 | Chvilku před tím než je maso hotové, na maso položíme plátek sýra (aby byl lehce rozteklý). |
5 | V mezi čase si ještě opečeme slaninu dozlatova. |
6 | Poté si žemle rozkrojíme a také krátce opečeme na grilu či v troubě. Pomažeme obě dvě strany tatarskou omáčkou, přidáme plátek ledového salátu, na salát vložíme na plátky nakrájené kyselé okurky, na okurky hotové maso s rozteklým sýrem, na sýr položíme slaninu a přiklopíme vrchní žemlí. |
Poznámka: | |
1 | Hovězí mleté maso by mělo obsahovat alespoň do 20% tuku. Maso s příliš nízkým obsahem tuku by nebylo šťavnaté a mohlo by být gumové. |