chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Hovězí burger se slaninou
5.0
30 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
31. 7. 2020
Ingredience

Maso:
500 gHovězí mleté maso
2 vrchovaté lžičkySoli
2 lžičkySušené petrželky
1/2 lžičkyPepře

Burger:
4 ksŽemle
100 gSlaniny
100 gTaveného plátkového sýra
Kyselé okurky
Ledový salát
Tatarská omáčka
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 4
20 minut

Postup

Burger:
1
Do mletého masa přidáme sůl, pepř, petrželku a dobře promícháme. Ochucené maso rozdělíme na 4 kusy a vytvarujeme placky o tloušťce 2-3 cm.
2
Každou placku zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny.
3
Opékáme na rozpáleném grilu, nebo na pánvi z obou stran dozlatova.
4
Chvilku před tím než je maso hotové, na maso položíme plátek sýra (aby byl lehce rozteklý).
5
V mezi čase si ještě opečeme slaninu dozlatova.
6
Poté si žemle rozkrojíme a také krátce opečeme na grilu či v troubě. Pomažeme obě dvě strany tatarskou omáčkou, přidáme plátek ledového salátu, na salát vložíme na plátky nakrájené kyselé okurky, na okurky hotové maso s rozteklým sýrem, na sýr položíme slaninu a přiklopíme vrchní žemlí.
Poznámka:
1
Hovězí mleté maso by mělo obsahovat alespoň do 20% tuku. Maso s příliš nízkým obsahem tuku by nebylo šťavnaté a mohlo by být gumové.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte