Potřebujeme: | ||
14 plátků | Toustový chléb | |
130 g | Eidam | |
130 g | Gouda | |
130 g | Ementál | |
100 g | Šunka (volitelně) | |
Máslo o pokojové teplotě | ||
Olivový olej | ||
Sůl |
Příprava: | |
1 | Plátky toustového chleba z jedné strany pomažeme máslem. |
2 | Na pánvi nebo grilovací plotýnce rozehřejeme trošku olivového oleje. |
3 | Dva plátky toustového chleba položíme na pánev potřenou stranou dolů. Na jeden plátek pokládáme sýry (případně i plátek šunky). |
4 | Až se sýr začne pomalu roztékat, přiklopíme ho druhým plátkem (opečenou stranou nahoru) a přimáčkneme aby se plátky dobře spojily a ještě opékáme z obou stran dozlatova. |
Poznámka: | |
1 | Pokud děláme variantu bez šunky, plátky potřené máslem lehce posolíme. |