Maso: | ||
350 g | Vepřové panenky | |
100 g | Slaniny | |
30 g | Másla nebo sádla | |
3 lžíce | Vody | |
Kmín | ||
Pepř | ||
Sůl | ||
Omáčka: | ||
150 ml | Smetany 31% |
Maso : | |
1 | Panenku očistíme, z obou stran osolíme a opepříme. Poté panenku nařízneme a do vzniklých zářezů vložíme slaninu a posypeme kmínem. |
2 | Takto připravenou panenku vložíme do máslem, či sádlem vymazaného pekáčku. |
3 | Panenku vložíme do rozehřáté trouby na 220°C na 10 minut, poté teplotu snížíme na 190°C, podlijeme osolenou vodou a za občasného podlévání pečeme dalších 25-30 minut. |
Omáčka: | |
1 | Šťávu z hotové panenky přelijeme do menšího hrnce a za stálého míchání metličkou vaříme omáčku do požadované hustoty. |
2 | Hotovou omáčkou přelijeme zvolenou přílohu (brambory, bramborové knedlíky, hranolky, krokety) a maso. |