chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Pečená vepřová panenka se slaninou a smetanovou omáčkou
5.0
2 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
28. 9. 2019
Ingredience

Maso:
350 gVepřové panenky
100 gSlaniny
30 gMásla nebo sádla
3 lžíceVody
Kmín
Pepř
Sůl

Omáčka:
150 mlSmetany 31%
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 4
1 hod

Postup

Maso :
1
Panenku očistíme, z obou stran osolíme a opepříme. Poté panenku nařízneme a do vzniklých zářezů vložíme slaninu a posypeme kmínem.
2
Takto připravenou panenku vložíme do máslem, či sádlem vymazaného pekáčku.
3
Panenku vložíme do rozehřáté trouby na 220°C na 10 minut, poté teplotu snížíme na 190°C, podlijeme osolenou vodou a za občasného podlévání pečeme dalších 25-30 minut.
Omáčka:
1
Šťávu z hotové panenky přelijeme do menšího hrnce a za stálého míchání metličkou vaříme omáčku do požadované hustoty.
2
Hotovou omáčkou přelijeme zvolenou přílohu (brambory, bramborové knedlíky, hranolky, krokety) a maso.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte