Těsto: | ||
300 g | Cukr krystal | |
200 g | Hladké mouky | |
80 g | Holandské kakao | |
2 ks | Vejce | |
240 ml | Podmáslí | |
120 ml | Horké vody | |
1 1/2 lžičky | Jedlé sody | |
3/4 lžičky | Prášku do pečiva | |
Na ozdobu: | ||
200 g | Salko karamel | |
400 g | Smetany ke šlehání | |
2 lžíce | Moučkového cukru | |
1 lžička | Skořice |
Těsto: | |
1 | Kakao a mouku prosijeme a přidáme prášek do pečiva, sodu, cukr krystal a dobře zamícháme. |
2 | Poté přidáme horkou vodu, podmáslí, vejce a vše dobře promícháme. |
3 | Nakonec těstem naplníme košíčky (cca do 3/4 výšky) a pečeme při 180°C 20 minut. |
Na ozdobu: | |
1 | Do hotových, ještě horkých, košíčků uděláme koncem vařečky důlek, který naplníme karamelem. |
2 | Poté vyšleháme šlehačku, pokud chceme mít šlehačku tužší, přidáme ztužovač šlehačky. Vyšlehanou šlehačkou ozdobíme košíčky. |
3 | Nakonec košíčky posypeme skořicí smíchanou s moučkovým cukrem. |
4 | Celkem bylo použito 46 ks košíčků o průměru 6 cm. |