Na 15 langošů: | ||
500 g | Hladká mouka | |
200 g | Zakysané smetany | |
250 g | Sýr | |
250 ml | Mléka | |
1 kostka | Droždí | |
půl lžičky | Jedlá sůl | |
1 lžička | Cukr | |
4 stroužky | Česnek | |
Kečup |
Na 15 langošů: | |
1 | Z droždí, mléka a cukru si uděláme kvásek. |
2 | Přidáme mouku, špetku soli, smetanu a půl lžičky sody. |
3 | Z vykynutého těsta ukrojíme bochánek, obalíme ho v mouce a bochánky necháme ještě 10 min. kynout |
4 | Vykynuté bochánky natáhneme na velikost pánve a smažíme v oleji po obou stranách dozlatova. |
5 | Hotové langoše potřeme směsí ze čtyř stroužků česneku, malé lžičky soli a 2-3 lžic vody, pokapáme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. |