Těsto: | ||
150 g | Hladké mouky | |
150 g | Moučkového cukru | |
60 ml | Oleje | |
60 ml | Mléka | |
3 ks | Žloutek | |
3 ks | Bílek | |
1,5 lžíce | Holandského kakaa | |
1,5 lžičky | Prášku do pečiva | |
Náplň: | ||
300 g | Měkkého tvarohu | |
150 g | Zakysané smetany | |
25 g | Vanilkového pudinkového prášku | |
20 g | Vanilkového cukru | |
2 ks | Vejce | |
5 lžic | Oleje | |
4 lžíce | Moučkového cukru |
Náplň: | |
1 | Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, olejem, vejci, cukry a pudinkovým práškem. |
2 | Náplň dobře promícháme. |
3 | Dle chuti můžeme do krému ještě přimíchat např. jahody, borůvky, maliny atd. |
Těsto: | |
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a mlékem. |
2 | Poté přidáme kakaový prášek, prášek do pečiva, mouku a těsto dobře promícháme. |
3 | Nakonec do těsta přidáme tuhý sníh a zlehka promícháme. |
4 | Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme půl těsta, na těsto tvarohový krém a na něj vylijeme zbylé těsto. |
5 | Pečeme při 180°C 40-45 minut. |
6 | Hotový dezert po vychladnutí můžeme zaprášit moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou. |