4 ks | Cibule | |
2 ks | Žloutky | |
2 ks | Bílky | |
250 g | Hladké mouky do těstíčka | |
125 g | Hladké mouky na obalení | |
230 ml | Piva | |
4 lžíce | Rozpuštšěného másla |
1 | Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem, pivem a solí. |
2 | Do žloutkové směsi přidáme prositou mouku a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těstíčko. |
3 | Hotovou směs necháme asi 30 minut odstát v lednici. |
4 | Mezitím si nakrájíme cibuli asi na centimetr silná kolečka a ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh. |
5 | Poté do odstátého těsta vmícháme tuhý sníh. |
6 | Cibulové kroužky obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned vkládáme na rozpálený olej. |
7 | Smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova, nejlépe však ve fritéze. |
8 | Podáváme s tatarskou omáčkou, kečupem, či dipem. |
9 | Nezapomeňte kroužky zapíjet vychlazeným pivem. |