460 ml | Smetany ke šlehání | |
200 ml | Plnotučného mléka | |
170 ml | Karamelová sirup | |
200 g | Cukr krystal | |
2 lžíce | Rozpustné kávy |
1 | Do kastrůlku přidáme mléko, cukr a kávu. |
2 | Ingredience v kastrůlku přesuneme na plotnu a na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme, dokud není cukr rozpuštěn. |
3 | Poté kastrůlek přesuneme do lednice a necháme vychladout alespoň 1 hodinu v lednici. |
4 | Mezitím si vyšleháme šlehačku. |
5 | Když je mléko chladné, opatrně ho smícháme se šlehačkou a karamelovým sirupem. |
6 | Hotovou směs přelijeme do misky a dáme do mrazáku. |
7 | Zmrzlinu necháme v mrazáku 4-6 hodin. |