chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Tiramisu II
4.8
5 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
15. 5. 2018
Ingredience

450 gMascarpone
280 gSmetany ke šlehání
150 gCukr krastal
160 mlMléka
100 mlČerné kávy
6 ksŽloutků
2 lžíceRumu
Cukrářské piškoty
Holandské kakao
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 6
1 hodina

Postup

1
V kastrůlku smícháme žloutky s cukrem, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.
2
Směs v kastrůlku přesuneme na plotnu a na mírném ohni, za stálého míchání, mírně vaříme 1 minutu a poté odstavíme.
3
Hotovou žloutkovou směs zakryjeme a necháme vychladnout asi 1 hodinu v ledničce.
4
Mezitím si vyšleháme šlehačku.
5
Poté smícháme mascarpone s vychladlou žloutkovou směsí.
6
Dále si připravíme kávovu směs na piškoty (v mističce smícháme černou kávu s rumem).
7
Na dno formy vyskládáme piškoty, které pokapeme kávovu směsí.
8
Na piškoty přidáme půlku žloutkové směsi smíchané s mascarpone.
9
Na žloutkovou směs přidáme polovinu vyšlehané šlehačky.
10
Postup zopakujeme a konečnou vrstvu šlehačky zasypeme holandským kakaem.
11
Připravené tiramisu dáme odležet do lednice alespoň na 10 hodin.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte