450 g | Mascarpone | |
280 g | Smetany ke šlehání | |
150 g | Cukr krastal | |
160 ml | Mléka | |
100 ml | Černé kávy | |
6 ks | Žloutků | |
2 lžíce | Rumu | |
Cukrářské piškoty | ||
Holandské kakao |
1 | V kastrůlku smícháme žloutky s cukrem, přilijeme mléko a vše dobře promícháme. |
2 | Směs v kastrůlku přesuneme na plotnu a na mírném ohni, za stálého míchání, mírně vaříme 1 minutu a poté odstavíme. |
3 | Hotovou žloutkovou směs zakryjeme a necháme vychladnout asi 1 hodinu v ledničce. |
4 | Mezitím si vyšleháme šlehačku. |
5 | Poté smícháme mascarpone s vychladlou žloutkovou směsí. |
6 | Dále si připravíme kávovu směs na piškoty (v mističce smícháme černou kávu s rumem). |
7 | Na dno formy vyskládáme piškoty, které pokapeme kávovu směsí. |
8 | Na piškoty přidáme půlku žloutkové směsi smíchané s mascarpone. |
9 | Na žloutkovou směs přidáme polovinu vyšlehané šlehačky. |
10 | Postup zopakujeme a konečnou vrstvu šlehačky zasypeme holandským kakaem. |
11 | Připravené tiramisu dáme odležet do lednice alespoň na 10 hodin. |