Doporučujeme
Tiramisu II
4.8
5 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
Ingredience

450 gMascarpone
280 gSmetany ke šlehání
150 gCukr krastal
160 mlMléka
100 mlČerné kávy
6 ksŽloutků
2 lžíceRumu
Cukrářské piškoty
Holandské kakao

Postup

V kastrůlku smícháme žloutky s cukrem, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.
Směs v kastrůlku přesuneme na plotnu a na mírném ohni, za stálého míchání, mírně vaříme 1 minutu a poté odstavíme.
Hotovou žloutkovou směs zakryjeme a necháme vychladnout asi 1 hodinu v ledničce.
Mezitím si vyšleháme šlehačku.
Poté smícháme mascarpone s vychladlou žloutkovou směsí.
Dále si připravíme kávovu směs na piškoty (v mističce smícháme černou kávu s rumem).
Na dno formy vyskládáme piškoty, které pokapeme kávovu směsí.
Na piškoty přidáme půlku žloutkové směsi smíchané s mascarpone.
Na žloutkovou směs přidáme polovinu vyšlehané šlehačky.
Postup zopakujeme a konečnou vrstvu šlehačky zasypeme holandským kakaem.
Připravené tiramisu dáme odležet do lednice alespoň na 10 hodin.

Přidat do oblíbených
Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte