1 ks | Květák | |
50 g | Máslo | |
120 g | Tavený smetanový sýr | |
80 g | Sýr | |
250 ml | Mléko | |
2 lžíce | Polohrubá mouka | |
Sůl | ||
Pepř |
1 | Květák uvaříme do poloměkka. |
2 | Uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a vložíme na kousky nakrájený tavený sýr. |
3 | Za stálého míchání uvaříme hustou omáčku. |
4 | Dle potřeby můžeme omáčku zředit vývarem z květáku, omáčku osolíme. |
5 | Vymažeme pekáč máslem, na který rozložíme květák rozebraný na růžičky. |
6 | Zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. |
7 | Pečeme dozlatova na 180°C cca 30-45 min. |
8 | Jako přílohu volíme vařené brambory. |
Jíška: | |
1 | V kastrůlku necháme zpěnit máslo, zasypeme moukou a mícháme dokud nevznikne světlá jíška. |