Na noky: | ||
600 g | Oloupané brambory | |
260 g | Hrubá mouka | |
2 ks | Vejce | |
2 lžičky | Sůl | |
Na zelí: | ||
1 kg | Kysané červené zelí | |
2 ks | Klobása | |
3 ks | Cibule | |
2 lžičky | Červená mletá paprika | |
Kmín | ||
Cukr | ||
Sůl |
Noky: | |
1 | Brambory uvaříme ve slupce cca 25 minut od začátku varu. |
2 | Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. |
3 | Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. |
4 | Na pomoučněné desce vyválíme válečky o průměru 2 cm a rozkrájíme po 1 cm. |
5 | Z obdélníčků můžeme udělat kuličky. |
6 | Kuličky vkládáme do vroucí vody, odlepíme ode dna a poté co vyplavou na povrch vaříme 1,5 minuty. |
Zelí: | |
1 | Cibuli nadrobno nakrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka a na pánvi osmažíme dozlatova. |
2 | Poté přidáme červené zelí, mletou papriku, kmín a dochutíme solí a cukrem. |
3 | Dusíme pod pokličkou dokud není zelí měkké. |