350 g | Ovesné vločky | |
250 g | Cukr krystal | |
150 g | Arašídové máslo | |
100 g | Máslo | |
30 g | Vanilkový cukr | |
200 ml | Mléko | |
6 lžic | Hladká mouka | |
4 lžíce | Holandské kakao | |
2 ks | Vejce |
1 | Do hrnce přidáme cukry, mléko, máslo a kakao, přivedeme k varu a vaříme 1,5 minuty. |
2 | Poté odstraníme z tepla a přidáme arašídové máslo, na hrubo rozmixované ovesné vločky, vejce a mouku. |
3 | Necháme cca 2 hodiny odležet, aby vločky nabobtnaly a poté je lžící skládáme na plech s pečícím papírem. |
4 | Pečeme při 180°C cca 20 minut. |
5 | Z uvedeného množství máme asi 45 sušenek, jsou měkké a vláčné. |