Kaše: | ||
2 kg | Brambory | |
250 g | Smetana ke šlehání | |
50 g | Máslo | |
Mléko | ||
Placičky: | ||
250 g | Rýže | |
50 g | Tvrdý sýr | |
20 g | Máslo | |
3 ks | Vejce | |
1 ks | Cibule | |
Petrželka | ||
Strouhanka | ||
Olej | ||
Sůl | ||
Pepř |
Kaše: | |
1 | Oloupané, nakrájené, brambory dáme do studené osolené vody a dáme vařit. |
2 | Když voda vaří, necháme je 20 min, poté slijeme. |
3 | Šťouchadlem rozmačkáme brambory, přidáme máslo, smetanu a trochu mléka, zamícháme, dle chuti přisolíme. |
Placičky: | |
1 | Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme. |
2 | Na rozpáleném oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibulku dozlatova a přidáme v míse smícháme s rýží. |
3 | Dále přidáme vejce, na jemno nastrouhaný sýr, podle potřeby trochu strouhanky a nasekanou petrželku, zamícháme. |
4 | Tvoříme menší placičky které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. |