Těsto: | ||
250 g | Tučný tvaroh ve vaničce | |
250 g | Hladká mouka | |
250 g | Máslo | |
20 g | Vanilkový cukr | |
1 ks | Žloutek | |
Pečící papír | ||
Na obalení: | ||
Moučkový cukr | ||
Vanilkový cukr |
1 | Do měkkého másla přidáme žloutek a šlehačem, nebo ručně rozšleháme, poté přidáme tvaroh a cukr a znovu ušleháme. |
2 | Nakonec přidáme mouku a zaděláme těsto. |
3 | Z těsta vytvoříme bochánek který zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici. |
4 | Na pomoučněné podložce z těsta vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary a naskládáme na plech s pečícím papírem. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut. |
6 | Poté co cukroví vyndáme z trouby, ihned obalujeme v cukru (moučkový+vanilkový). |
7 | Cukroví uchováváme v chladu. |