Těsto: | ||
450 g | Hladká mouka | |
250 g | Máslo | |
200 ml | Smetana ke šlehání 33 % | |
40 g | Vanilkový cukr | |
Na obalení: | ||
Moučkový cukr | ||
Vanilkový cukr |
1 | Do měkkého másla přidáme smetanu a šlehačem, nebo ručně rozšleháme, poté přidáme cukr a znovu ušleháme. |
2 | Nakonec přidáme mouku a ručně zaděláme těsto. |
3 | Z těsta vytvoříme bochánek, který zabalíme do fólie a necháme cca 60 minut odpočinout v lednici. |
4 | Poté na pomoučněné podložce z těsta vyválíme plát asi 0,5 cm silný a vykrajujeme různé tvary. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 210°C cca 10 minut. |
6 | Poté co cukroví vyndáme z trouby, ihned obalujeme v cukru (moučkový+vanilkový). |