150 g | Hladká mouka | |
150 g | Žitná mouka | |
20 g | Droždí | |
200 ml | Vlažné mléko | |
2 lžíce | Olivový olej | |
Sůl | ||
Cukr | ||
Kmín |
1 | Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a posypeme cukrem a lžičkou hladké mouky. |
2 | Kvásek obalíme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít. |
3 | Připravíme si mísu, do které dáme mouku, hotový kvásek a olivový olej, vypracujeme těsto a necháme 45-60 minut kynout. |
4 | Když je těsto nakynuté vypracujeme s těsta válečky silné cca 3 cm a dlouhé 20 cm. |
5 | Tyčinky vkládáme na pečící papír, osolíme, pokmínujeme a necháme je ještě kynout 20 minut. |
6 | Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 200°C 25-30 minut. |