1,5 litr | Vývar | |
150 g | Hrách | |
200 g | Klobása | |
40 g | Hladká mouka | |
2 ks | Cibule | |
3 stroužky | Česnek | |
Paprika červená mletá | ||
Majoránka | ||
Pepř | ||
Sůl |
1 | V jednom litru vývaru (pokud nemáme vývar použijeme masox) uvaříme hrášek do měkka. |
2 | Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. |
3 | Chvilku opečeme a zasypeme moukou. |
4 | Rozmícháme a máme připravenou světlou jíšku. |
5 | Do jíšky přidáme červenou papriku a zalijeme trochou vody. |
6 | Dobře promícháme a přelijeme k hrášku. |
7 | Povaříme cca 30 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixérem. |
8 | Mezitím si na pánvi krátce opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. |
9 | Polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí, přidáme opečenou klobásu a povaříme ještě 15 minut. |