2 šišky | Bramborový knedlík | |
500 g | Kuřecí maso | |
50 ml | Smetana na vaření (12%) | |
4 ks | Paprika | |
1 ks | Špenát (kostka) | |
3 lžíce | Olej | |
4 stroužky | Česnek | |
Sladká mletá paprika | ||
Sůl | ||
Pepř |
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zalijeme olejem a dáme na chvilku do lednice. |
2 | Mezi tím si nakrájíme papriku (červená,žlutá,zelená) na nudličky. |
3 | Na rozpálené pánvi opečeme připravené maso a přidáme papriku, dle chuti ještě celou směs osolíme. |
4 | Poté směs posypeme jednou lžičkou mleté papriky a dusíme pod pokličkou cca 30 minut. |
5 | Hotovou směs vyjmeme, měla by nám pod ní zbýt šťáva, kterou použijeme na přípravu špenátu. |
6 | Část šťávy rozehřejeme na pánvi, přidáme kostku zmrzlého špenátu a mícháme dokud není špenát zcela rozmrzlý. |
7 | Necháme chvilinku povařit a špenát dochutíme prolisovaným česnekem a solí. |
8 | Když je špenát hotový, odstavíme jej a za stálého míchání přiléváme smetanu. |
9 | Pokrm vystačí na 6 porcí a zabere nám cca 60 minut. |