1 litr | Vývar | |
300 g | Čočka | |
100 g | Zakysaná smetana | |
50 g | Sádlo | |
2 ks | Brambory | |
2 ks | Cibule | |
4 ks | Vídeňské párky | |
3 lžíce | Hladká mouka | |
1 lžička | Mletá sladká paprika | |
Voda | ||
Sůl | ||
Pepř | ||
Ocet | ||
Cukr |
1 | Čočku propláchneme a necháme ji přes noc namočenou, druhý den ji vaříme ve stejné vodě. |
2 | Když je čočka poloměkká přidáme na kostičky nakrájené brambory. |
3 | Zalijeme vývarem (zeleninový,kuřecí) nebo vodou s Masoxem a vaříme doměkka. |
4 | Na 30 g sádla usmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku, papriku a uděláme jíšku. |
5 | Jíšku přidáme do polévky a dobře rozkvedláme. |
6 | Polévku osolíme, opepříme, dle chuti přidáme trošku octa a cukru. |
7 | Na 20 g sádla opečeme na kolečka nakrájené párky, přidáme do polévky a ještě chvilku vaříme. |
8 | Do hotové polévky vložíme smetanu a dobře zamícháme, dle potřeby můžeme nechat ještě chviličku povařit. |