Těsto: | ||
700 g | Hladká mouka | |
200 g | Cukr moučka | |
200 g | Měkkého másla | |
2 ks | Prášek do pečiva | |
2 ks | Vanilkový cukr | |
2 ks | Žloutek | |
3 lžíce | Mléka | |
Rozinky na vrch | ||
Náplň: | ||
1 kg | Tvaroh ve vaničce | |
300 g | Moučkový cukr | |
190 g | Měkké máslo | |
3 ks | Vejce | |
půl sáčku | Vanilkový pudink | |
Poleva: | ||
100 g | Rozpuštěného másla | |
2 lžíce | Rumu | |
100 g | Moučkový cukr | |
20 g | Vanilkový cukr |
Náplň: | |
1 | Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, máslem, třemi žloutky a pudinkovým práškem. |
2 | Ze tří bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do tvarohové směsi. |
Těsto: | |
1 | Suroviny dáme do mísy a vypracujeme těsto. |
2 | Poté z těsta uděláme malé kuličky, do nichž uděláme důlek, do kterého vkládáme tvarohovou náplň a na vrch každého koláčku jednu rozinku. |
3 | Pečeme na 180°C cca 15-25 minut (dokud nejsou koláčky zespodu zlaté). |
4 | Z uvedeného množství máme asi 200 kusů koláčků. |
Poleva: | |
1 | V misce smícháme rozpuštěné máslo s rumem. |
2 | V druhé misce smícháme moučkový cukr s vanilkovým. |
3 | Hotové koláčky ihned po upečení namočíme do rozpuštěného másla smíchaného s rumem (pouze vrchní (tvarohovou) část koláčků) a poté obalíme v cukru. |