250 g | Cukr krystal | |
250 g | Hladké mouky | |
170 g | Vlašských ořechů | |
150 g | Měkkého másla | |
20 g | Vanilkového cukru | |
6 ks | Menších hrušek | |
4 ks | Žloutků | |
4 ks | Bílků | |
2 lžičky | Mleté skořice | |
1 lžička | Jedlé sody | |
1 lžička | Prášku do pečiva |
1 | Žloutky šlehačem vyšleháme s máslem a cukrem. |
2 | Dále si rozmixujeme hrušky s vanilkovým cukrem, skořicí a smícháme s nahrubo rozmixovanými ořechy. |
3 | Poté hrušky s ořechy smícháme s vyšlehanými žloutky, moukou, jedlou sodou a práškem do pečiva. |
4 | Nakonec si z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho přimícháme do těsta. |
5 | Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. |
6 | Pečeme při 180°C cca 50-60 minut. |
7 | Hotový dezert potřeme nutellou nebo čokoládovou polevou a posypeme loupanými, nakrájenými mandlemi. |