400 g | Hovězí maso (kližka) | |
40 g | Sádlo | |
3 stroužky | Česneku | |
2 ks | Cibule | |
3 lžičky | Mletá sladká paprika | |
1 lžíce | Hladká mouka | |
Majoránka | ||
Kmín | ||
Pepř | ||
Sůl |
1 | Maso omyjeme a rozkrájíme na kostky. |
2 | Nakrájené maso vložíme do hrnce s rozehřátým sádlem a ze všech stran osmažíme. |
3 | Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme do růžova. |
4 | Poté přisypeme mletou papriku, kmín, pepř a sůl. |
5 | Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. |
6 | Když je maso poloměkké, zalijeme ho vodou smíchanou s dobře rozmíchanou moukou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dusíme do měkka. |
7 | Podáváme s kynutým knedlíkem, chlebem a podobně. |