Doporučujeme
Okurkový salát
recept by vena
16.03.2018
Velikonoční mazanec II
4.8
9 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
Ingredience

500 gPolohrubé mouky
100 gMěkké máslo
80 gCukr krystal
50 gRozinky
50 gLoupané krájené mandle
30 gDroždí
20 gVanilkový cukr
200 mlMléko
2 ksŽloutek
1 ksVejce na potření
Citronová kůra z 1 ks citronu
Špetka soli

Postup

Mouku smícháme s cukry a špetkou soli.
Poté do středu mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme 100ml vlažného mléka.
Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
Do vzešlého kvásku přidáme měkké máslo a postupně přiléváme zbylé mléko ve kterém rozkvedláme žloutky.
Těsto vařečkou dobře smícháme, poté těsto přendáme na pomoučněnou desku a ručně zpracujeme.
Poté zpracované těsto vložíme zpět do pomoučněné mísy a těsto ještě zaprášíme moukou.
Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
Do vykynutého těsta přidáme hrozinky, citronovou kůru a 25 g mandlí.
Z těsta uděláme bochánek, který vložíme na vymazaný plech, nebo plech s pečícím papírem a nwcháme ještě 20 minut kynout.
Poté na vrchu bochánku nařézneme křížek, potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme zbylými mandlemi.
Pečeme nejdříve 20 minut na 180°C a poté dalších 25 minut na 120°C.

Přidat do oblíbených
Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte