Doporučujeme
Fialové smoothie
recept by Daniela K.
07.10.2017
Velikonoční mazanec
4.8
4 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
Ingredience

500 gPolohrubá mouka
110 gCukr krystal
110 gMěkké máslo
40 gRozinky
50 gLoupané krájené mandle
25 gDroždí
20 gVanilkový cukr
250 mlMléko
3 ksŽloutek
1 ksVejce na potření
Špetka soli

Postup

Kvásek:
Do trošky vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a lžičkou hladké mouky.
Kvásek obalíme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
Těsto:
Žlouky smícháme s cukry, rozpuštěným máslem a poté přidáme mouku, kvásek a zbytek vlažného mléka.
Těsto mícháme tak dlouho, dokud se v těstě nezačnou tvořit bublinky.
Poté přidáme mandle a hrozinky a zpracujeme hladké těsto.
Poté přidáme mandle a hrozinky a zpracujeme hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta uděláme bochánek, na vrchu bochánku nařézneme křížek a necháme na vymazaném plechu znovu kynout 20 minut.
Těsto nakonec potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme zbylými mandlemi.
Pečeme nejdříve 20 minut na 180°C a poté dalších 25 minut na 120°C.

Přidat do oblíbených
Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte