Candát: | ||
250 g | Candát | |
40 g | Máslo | |
2 lžíce | Citronová šťáva | |
Sůl | ||
Omáčka: | ||
5 lžic | Smetana ke šlehání | |
1 lžíce | Citronová šťáva | |
Špetka soli |
1 | Filety candáta osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. |
2 | Poté na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme filety, nejdříme opákáme 2-3 minuty kůží dolů a poté další 2-3 minuty z druhé strany. |
3 | Hotového candáta vyjmeme z pánve a a do zbylé šťávy na pánvi přidáme smetanu, citronovou šťávu a špetku soli. |
4 | Omáčku krátce povaříme. |
5 | Hotovou omáčkou polijeme candáta. |