chevron_left
chevron_right
close
Máme nový web
Nové recepty přidáváme na náš nový web knitting.cz. Na nový web postupně přidáváme starší recepty z nevim-co-varit.cz. Na knitting.cz najdete nejen recepty, ale i recenze, skupiny, diskuze a ručně vyráběné výrobky. Jedná se o začínající sociální síť pro milovníky vaření a ručních prací, kteří rádi diskutují a sdílejí své zkušenosti a nápady. Můžete přidávat recepty, výrobky, produkty k recenzování, recenzovat produkty, vytvářet skupiny a diskuzní vlákna, ...

Doufáme, že se Vám na novém webu bude líbit a těšíme se na Vaši návštěvu.
Krásný den přeje tým knitting.cz
close


* Chybný email


* Chybné heslo

Přihlásit
Přihlásit přes
Založit nový účet
´
Probíhá připojování
Vaječný koňak
4.3
3 hodnotilo| 0 komentáře| 0 oblíbené
15. 12. 2017
Ingredience

700 mlPlnotučného mléka
240 mlSmetana ke šlehání 33 %
175 mlBacardi dark rum, nebo whisky
100 gCukr krystal
40 gVanilkový cukr
5 ksŽloutek
5 ksBílek
3 ksSkořice celá
1 lžičkuČerstvě strouhaného muškátového oříšku
Do oblíbených
Sdílet
porcí/ks: 4
20 minut

Postup

1
Do malého hrnce přidáme mléko, smetanu, skořici, muškátový oříšek a na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme.
2
Poté v misce vyšleháme do pěny žloutky s cukrem a za stálého míchání pomalu přiléváme do teplého mléka.
3
Nakonec přidáme rum nebo whisky a dobře zamícháme.
4
Necháme minimálně 12 hodin v lednici.
5
Před podáváním z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do vaječného koňaku.

Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte