700 ml | Plnotučného mléka | |
240 ml | Smetana ke šlehání 33 % | |
175 ml | Bacardi dark rum, nebo whisky | |
100 g | Cukr krystal | |
40 g | Vanilkový cukr | |
5 ks | Žloutek | |
5 ks | Bílek | |
3 ks | Skořice celá | |
1 lžičku | Čerstvě strouhaného muškátového oříšku |
1 | Do malého hrnce přidáme mléko, smetanu, skořici, muškátový oříšek a na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme. |
2 | Poté v misce vyšleháme do pěny žloutky s cukrem a za stálého míchání pomalu přiléváme do teplého mléka. |
3 | Nakonec přidáme rum nebo whisky a dobře zamícháme. |
4 | Necháme minimálně 12 hodin v lednici. |
5 | Před podáváním z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do vaječného koňaku. |