Doporučujeme
Langoše
recept by Daniela K.
17.10.2017
Měkké perníčky
recept by Daniela K.
06.12.2017
Čokoládové donuty
4.3
6 hodnotilo| 0 komentáře| 1 oblíbené
Ingredience

Těsto:
460 gHrubá mouka
200 gVařené brambory
100 gHladká mouka
1 ksVejce
2 ksŽloutek
3 lžíceCukr krystal

Kvásek:
200 mlTeplé mléko
28 gDroždí
3 lžíceCukr krystal
1 lžíceHladká mouka

Postup

Kvásek:
Do teplého mléka rozdrobíme droždí a přidáme 3 lžíce cukru, zamícháme a zasypeme moukou.
Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
Těsto:
Vařené brambory na jemno nastrouháme a přidáme mouky, cukr, vejce, žloutky a vzešlý kvásek.
Vypracujeme tužší těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Těsto rozválíme na 1,5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme pomoučněnou skleničkou kolečka.
Menší skleničkou vykrajujeme prostředek.
Donuty smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Vychladlé donuty rozkrojíme a namažeme marmeládou, nebo nutellou.
Slepené donuty můžeme polít čokoládovouu polevou.
Z uvedeného množství máme 26 donutů.

Přidat do oblíbených
Komentáře
Pro přidání komentáře se prosím přihlašte