Těsto: | ||
400 g | Hladká mouka | |
10 g | Droždí | |
266 ml | Teplé vody | |
2 lžice | Olivový olej | |
2 lžičky | Sůl | |
Olivový olej na potření | ||
Sugo: | ||
150 ml | Rajský protlak | |
2 lžíce | Nasekané bazalky | |
1 stroužek | Česnek | |
Cukr | ||
Sůl |
Těsto: | |
1 | V míse smícháme mouku s droždím a solí. |
2 | Přidáme teplou vodu a olivový olej. |
3 | Těsto vařečkou dobře promícháme a necháme 30-60 kynout na teplém místě. |
4 | Poté těsto rozdělíme na dva bochánky. |
5 | Na pomoučněné desce vyválíme tenký plát do požadovaného tvaru. |
6 | Okraje pizzy zvýšíme a potřeme olivovým olejem. |
7 | Na pizzu pokládáme rajskou pastu nebo kečup, šunku, sýr, mozzarellu, olivy, nebo na co máme zrovna chuť. |
8 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C po dobu 15-20 minut, dle tloušťky těsta. |
Sugo: | |
1 | V misce smícháme rajský protlak, nasekanou bazalku a prolisovaný česnek. |
2 | Pastu dle chuti dochutíme solí a cukrem. |