1 kg | Brambory | |
150 g | Strouhanka do šišek | |
150 g | Strouhanka na obalení | |
150 g | Sýr gouda | |
100 g | Hrubá mouka | |
4 ks | Vejce | |
3 lžíce | Nasekané čerstvé petrželky | |
Olej na smažení | ||
Pepř | ||
Sůl |
1 | Očištěné brambory vložíme do studené, osolené vody a vaříme se slupkou 25 minut. |
2 | Poté brambory oloupeme a vidličkou rozetřeme. |
3 | Do rozmačkaných brambor přidáme mouku a 150 g strouhanky, vejce, sýr na jemno nastrouhaný, petrželku, pepř a sůl. |
4 | Rukou dobře vypracujeme těsto a vyrábíme šišky (oválné a válcové), které obalujeme ve zbytku strouhanky. |
5 | Ve větší vrstvě rozehřátého oleje opékáme dozlatova. |
6 | Šišky pokládáme na papírový ubrousek, aby vypustily přebytečný olej. |
7 | Podáváme s masem, nebo samotné. |