Těsto: | ||
600 g | Hladké mouky | |
100 g | Cukru krystal | |
100 g | Rozpuštěného másla | |
300 ml | Mléka | |
1 ks | Vejce | |
1/2 kostky | Droždí | |
1 lžička | Soli | |
Na potření a posypání: | ||
1 ks | Žloutek | |
Mléko | ||
Mák |
Příprava: | |
1 | Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. |
2 | Z vykynutého těsta vypracujeme 16 bochánků, které vyválíme na placičky a tyto placičky srolujeme do tvaru rohlíčků. |
3 | Loupáky vyskládáme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 40 minut kynout. |
4 | Poté vykynuté loupáky potřeme žloutkem smíchaným s trochou mléka a posypeme mákem. |
5 | Pečeme při 180°C 15-20 min. |