180 g | Bílek | |
390 g | Cukr krupice | |
110 g | Moučkový cukr | |
200 g | Mleté mandle | |
150 g | Bílá čokoláda | |
Pečící papír | ||
Sůl |
1 | Bílky s cukrem a špetkou soli šleháme šlehačem v teplé vodní lázni do tuha, poté co sníh drží tvar, vyndáme hrnec z horké vody a dáme zchladit do dřezu se studenou vodou. |
2 | Přidáme mleté mandle a lehce mícháme do vychladnutí, hmotu dáme do zdobícího pytlíku. |
3 | Na plech s pečícím papírem stříkáme pusinky. |
4 | Sušíme v předehřáté troubě na 90-100 °C, cca 30-40 minut. |
5 | Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vychladlé pusinky pokapáváme bílou čokoládou. |