250 g | Mascarpone | |
200 g | Smetana ke šlehání | |
40 g | Vanilkový cukr | |
3 ks | Vejce | |
1 lžíce | Cukr moučka | |
Cukrářské piškoty | ||
Holandské kakao | ||
Černá káva |
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme mascarpone a vyšleháme v hladký krém. |
2 | Poté vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. |
3 | Ke žloutkové směsi přidáme sníh a šlehačku. |
4 | Vše lehce promícháme. |
5 | Piškoty vyskládáme do formy, lžící pokapeme vychladlou oslazenou černou kávou a přidáme krém, postup zopakujeme a konečnou vrstvu krému zasypeme holandským kakaem. |
6 | Připravené tiramisu dáme odležet do lednice alespoň na 10 hodin. |