1 ks | Kuře | |
400 g | Kysané zelí | |
200 g | Slanina nebo klobása | |
Mletá paprika | ||
Voda | ||
Máslo | ||
Olej | ||
Kmín | ||
Pepř | ||
Sůl |
1 | Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno přidáme dle chuti dochucené zelí a na kostičky, nebo na hrubo nastrouhanou slaninu, vše posypeme kmínem. |
2 | V malé misce si rozmícháme olej, papriku, kmín, sůl a pepř. |
3 | Kuře vložíme do mísy a potřeme jej připravenou směsí. |
4 | Takto připravené kuře podlijeme trochou vody, vložíme do trouby rozehřáté na 180° C a pečeme cca 90-100 minut. |
5 | Během pečení každých 20 minut kuřátko podlíváme. |
6 | Jako příloha se hodí bramborová kaše, vařené brambory, nebo bramborový knedlík. |