2 kg | Brambory | |
500 g | Uzené maso | |
250 g | Sýr | |
400 ml | Smetana na vaření | |
5 ks | Vejce | |
Strouhanka | ||
Máslo | ||
Sůl | ||
Pepř |
1 | Brambory uvaříme ve slupce cca 20-25 minut od doby vaření a necháme vychladnout. |
2 | Poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Uzené maso nakrájíme na kostičky, nebo na hrubo nastrouháme. |
4 | Připravíme si mísu ve které rozmícháme smetanu s vajíčkem a na hrubo nastrouhaným sýrem (nejlépe gouda), osolíme, opepříme. |
5 | Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. |
6 | Na dno přidáme první vrstvu brambor, posypeme uzeným masem a zalijeme cca 4-5 lžícemi směsi. |
7 | Takto pokračujeme až do poslední vrstvy. |
8 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 30-40 minut. |