Těsto: | ||
350 g | Hladká mouka | |
250 g | Máslo | |
100 g | Moučkový cukr | |
40 g | Vanilkový cukr | |
3 ks | Žloutek | |
1 lžíce | Citronová kůra |
Linecké: | |
1 | Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny a poté jej přidáme do mouky smíchané s cukry. |
2 | Poté do těsta přidáme citronovou kůru a těsto dobře propracujeme. |
3 | Z těsta vytvoříme bochánek, který zabalíme do fólie a necháme odpočívat v lednici alespoň 60 minut, ale nejlépe přes noc. |
4 | Poté těsto propracujeme a na pomoučněném válu vyválíme asi 3 mm silný plát. |
5 | Vykrajujeme různé tvary a skládáme na plech s pečicím papírem. |
6 | Pečeme při 180°C cca 8-10. |
7 | Cukroví raději hlídáme, pečeme dorůžova a pokud okraje začínají malinko zlátnout, cukroví vyndáme. |
8 | Hotové, vychladlé cukroví slepujeme oblíbenou marmeládou, můžeme zdobit čokoládou polevou, nebo posypat moučkovým cukrem. |