250 g | Kysané zelí | |
10 g | Hladká mouka | |
100 ml | Mléka (nebo smetany) | |
2 ks | Klobása | |
1 ks | Cibule | |
Sádlo | ||
Bobkový list | ||
Mletá červená paprika |
1 | Nakrájíme kysané zelí, vložíme do hrnce a zalijeme půl litrem vařící vody. |
2 | Přidáme bobkový list, osolíme a dusíme pod pokličkou. |
3 | Dále si připravíme zálivku ( 100 ml mléka, či smetany rozmícháme s 10 g hladké mouky). |
4 | Když je zelí měkké, zalijeme jej zálivkou. |
5 | Na sádle si dorůžova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku a přidáme mletou papriku (můžeme přidat i trochu pálivé papriky). |
6 | Vložíme do polévky. |
7 | Klobásu nakrájíme na kolečka a vložíme také do polévky, poté ještě chvilku povaříme. |