Masová směs: | ||
500 g | Mleté maso | |
30 g | Máslo | |
2 ks | Cibule | |
3 lžičky | Paprika červená mletá | |
Sůl | ||
Pepř | ||
Zelí: | ||
500 g | Kysané zelí červené | |
25 g | Máslo | |
1 ks | Cibule | |
3 lžíce | Cukr | |
Kmín | ||
Pepř | ||
Sůl |
Masová směs: | |
1 | Na rozpáleném másle osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibulku. |
2 | Poté přidáme mleté maso a vařečkou jej rozmělňujeme. |
3 | Když maso pustí šťávu, přidáme mletou papriku a zamícháme. |
4 | Za občasného míchání a rozmělňování masa dusíme pod pokličkou dokud není hotové (dosolíme, dopepříme). |
Zelí: | |
1 | Na rozpáleném másle osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibulku. |
2 | Poté přidáme zelí, kmín, cukr, sůl, pepř a dusíme do změknutí. |
3 | Podáváme s vařenými brambory, bramborovým knedlíkem, nebo kaší. |