Těsto: | ||
500 g | Polohrubé mouka | |
250 ml | Mléka | |
1 kostka | Droždí | |
1 ks | Vejce | |
2 lžíce | Oleje | |
1/2 lžičky | Soli | |
Na potření a posypání: | ||
1 ks | Žloutek | |
Hrubozrnná sůl | ||
Lněná semínka | ||
Mák |
Příprava: | |
1 | Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. |
2 | Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky (nebo různé tvary dle vašeho výběru) a pokládáme na plech s pečícím papírem. |
3 | Housky na plechu necháme ještě asi 15 až 20 minut kynout. |
4 | Vykynuté housky potřeme žloutkem, posypeme solí, mákem a lněnými semínky. |
5 | Pečeme při 180°C cca 20 minut. |